Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Papagaje u parku divljih životinja morali izolovati jer su previše psovali posjetioce

Preuzmite sliku

Pet novih papagaja u parku divljih životinja Lincolnshire osoblje će privremeno skloniti od očiju ušiju javnosti, jer su neprestano psovali posjetioce, prenosi Hina.

Nepristojni papagaji stigli su u park divljih životinja Lincolnshire 15. augusta. Proveli su karantin u istoj prostoriji i jedni drugima obogatili repertoar psovki, rekao je direktor parka.

Steve Nikols rekao je da je psovanje papagaja nasmijavalo osoblje, što je, pak, pet sivih afričkih papagaja samo podstaklo da nastave.

Nikols je kazao da je park i prije udomljavao “bezobrazne” papagaje i da je to “vrlo komično”.

“Ali, slučajno smo udomili pet papagaja iste sedmice i svi su provele karantin zajedno, što znači da je jedna prostorija bila puna papagaja poganog jezika”, rekao je Nikols.

“Što više psuju, to se vi više smijete, pa ih to motiviše da psuju i dalje”.

Papagajima nije dugo trebalo da sa psovkama počnu i u parku.

“Doslovno nam je već nakon 20 minuta rečeno da su psovali posjetioce i svakakvi prostakluci su izgovoreni”, rekao je Nikols.

Iako su posjetioci vidjeli smiješnu stranu situacije, park je odlučio da povuče papagaje iz javnosti, jer se bliži vikend i doći će puno djece.

“Prostakuše” će biti razdvojene i odvojeno smještene u dio sa “pristojnim” papagajima, pa se u upravi parka nadaju da će okruženje i njih upristojiti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,