Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pantera i rotvajler najbolji su prijatelji, koliko god to izgledalo nevjerovatno…

Preuzmite sliku

Maške i psi obično se smatraju suparnicima, ali popularni TikTok profil pokazuje kako su rotvajler i velika mačka postali najbolji prijatelji.

Pantera Luna rođena je u sibirskom zoološkom vrtu, ali ju je majka odbacila kao mladunče. Usvojila ju je Ruskinja po imenu Viktorija, koja je prethodno imala iskustva s velikim mačkama, a odgojena je uz Viktorijinog psa Venzu. Njih dvoje su sada veliki prijatelji, prenosi index.hr.

@luna_the_panteraFriends Leo❤️dog ##friends ##love ##animalsfriends

♬ Steal My Love – Dan + Shay

Viktorija je otvorila TikTok profil @Luna_the_pantera, kako bi dokumentovala domaći život pantere. Ima više od 5.5 miliona pratilaca i privukao je preko 61.8 miliona lajkova. Jedan video, pogledan više od 600.000 puta, prikazuje blizak odnos Lune i Venze. Počinje tako što dvojac pije iz iste kante vode, a zatim prelazi na panteru koja premješta deku na kojoj će sjediti zajedno. Zatim Luna liže krzno na Venzinim leđima, čisteći ga s ljubavlju.

@luna_the_panteraMy best friend ❤️ #frienda #animalfriends #cute #cutecat♬ Counts – Sam MacPherson

Iako se mnogim pratiocima svidjelo, nisu se svi složili, pa je tako jedan korisnik komentarisao: “Kako je to dopušteno? Više nema svetosti za divlje životinje.” “Vratite je u divljinu”, dodao je drugi korisnik.

Držanje divljih mačaka kao kućnih ljubimaca zabranjeno je u mnogim zemljama, a prema udruzi Big Cat Rescue, 21 država u SAD-u “zabranila je sve egzotične kućne ljubimce, uključujući pantere i druge velike mačke” Međutim, Big Cat Rescue je primijetio da druge države, uključujući Pennsylvaniju, Teksas i Montanu, dopuštaju vlasništvo nad divljim mačkama ako osoba dobije dozvolu. Ne postoje zakoni o držanju opasnih divljih životinja kao kućnih ljubimaca u Nevadi, Wisconsinu, Sjevernoj Karolini, Alabami i Južnoj Karolini, stoji u izvještaju.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,