Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ovako izgleda jedan od bizarnijih načina na koji možete izgubiti život: “S ovim se ne treba igrati”

Preuzmite sliku

Postoje neke snimci uz koje bi trebao stojati natpis: ‘Nemojte ovo pokušavati kod kuće, niti igdje, ni ikad‘.

Kad čovjek pomisli da je vidio sve lude i opasne trendove na društvenim mrežama, ipak se pojavi neko ko radi još opasniju i luđu stvar. Takav je i video objavljen na kanalu imena ‘1000 ways to die‘ (1000 načina na koji možete umrijeti).

Muškarac kojeg vidimo na snimku uspio je naučiti jednog krokodila, da mu dođe po hranu.

Ne izgleda to tako da mu čovjek baci nešto jestivo u vodu, a ovaj to zgrabi i otpliva dalje. Čovjek, naime, sjedne na brodić, raširi noge, a onda krokodil dolazi ka njemu i jede mu iz ruke. Nakon toga ide svojim putem.

Očigledno je da su njih dvojica stari poznanici i da mu krokodil ništa neće napraviti. Poznato je da krokodili, ako su odrasli s ljudima, prepoznaju svoje ljudske prijatelje kao nekoga ko im daje hranu. Također, i ostale divlje životinje. Prema njima nisu agresivni i mogu biti veoma razigrani i druželjubivi u njihovom okruženju.

“Ovaj tip se ničega ne boji”, komentarisao je jedan čovjek,

“Ne igra se s tim… čak se ni ne šali”, dodao je drugi,

“Ko se s vatrom igra…”, glasio je treći komentar,

“Mislio sam da će povući tipa sa sobom u vodu”, samo su neki od komentara ispod videa.

Ipak, ovo su divlje životinje i s njima se ne bi trebalo zezati.

Donosimo vam i par zanimljivosti vezanih za ove životinje.

Ove su se životinje pojavile prije više od 83 miliona godina. Krokodili često gutaju kamenje, koje ne samo da im pomaže u mljevenju hrane u želucu, već i olakšava proces ronjenja. Mogu jesti jaja ili mladunce drugih krokodila. Ove životinje žive po sto godina, a nekad čak i više.

Zubi krokodila se zbog stalnog rada prilično brzo troše, ali umjesto njih rastu novi. Potpuno se ažuriraju za otprilike 2 godine, a ukupno može biti do stotinu ovih zamjena. Na malim udaljenostima mogu razviti zapanjujuću brzinu, krećući se vrtoglavom brzinom svojim kratkim nogama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,