Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Osmogodišnji dječak prešao biciklom 170 km kako bi spasio haskija na drugom kraju svijeta

Preuzmite sliku

Popularno

Rhys Stevens je osmogodišnji dječak iz Engleske koji je odlučio da svoje dvije ljubavi – pse i vožnju bicikla, poveže i iskoristi na najbolji mogući način. 

Ovaj dječak iz gradića Willingham, pokrenuo je akciju prikupljanja novca za pomoć psima koji su spaseni iz lanca trgovine psećim mesom u Kini. Rhys je to učinio na veoma neobičan način, prije svega za jednog osmogodišnjaka, prenosi ddl.rs.

Vožnjom bicikla do sredstava

On je odlučio da vozi bicikl i za svaku milju koju pređe, oni koji su zainteresovani da doniraju sredstva učiniće to izdvajanjem određene sume novca. Akcija prikupljanja novca je transparentna i protiče preko websitea.

Na ideju da pomogne psima u Kini došao je nakon što je ogdledao dokumentarni film o industriji psećeg mesa i shvatio šta se tamo dešava. Uz podršku svoje majke, smislili su realan i izvodljiv način da se uključe u spasavanje pasa.

Lola će dobiti novi dom

Rhys je odlučio da novac donira organizaciji “China Rescue Dogs” koja se bavi spasavanjem i rehabilitacijom pasa koji su uključeni u trgovinu psećim mesom u Kini. Ljudi iz ove organizacije pronalaze neka bezbjednija mjesta za životinje, pa tako psi dobijaju nove domove širom Amerike i Kanade.

Ova neprofitna organizacija povezala je Stevensa sa Lolom, godinu i po dana starom haski ženkom kojoj je potrebno oko 2.500 dolara kako bi se pokrili troškovi prevoza do njene nove kuće.

  • “Činjenica da osmogodišnji dječak, koji se nalazi na drugom kraju svijeta, toliko nesebično i odlučno želi da vozeći bicikl pomogne našoj organizaciji, tjera mi suze na oči,” rekao je Jill Stuart, predsjednik i osnivač organizacije “China Rescue Dogs”.

    Akcija je prije nekoliko dana uspešno završena. Rhys je obrćući pedale prešao 170km i skupio 6.880 dolara koji će biti donirani za Lolu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , , , ,