Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Njemački zoološki vrt u krizi: Neke životinje ćemo možda eutanizirati kako bi nahranili druge

Preuzmite sliku

Popularno

COVID-19 je u velikoj mjeri utjecao na gotovo sve aspekte društva. Od zataškavanja koje su ustanovile vlade, do odgađanja kulturnih događaja kao što su filmska izdanja, muzički festivali, obožavanja i naručivanje knjiga, piše Cosmopolitan.

Nažalost, Neumünster zoološki vrt na sjeveru Njemačke trenutno pati od naglog pada prihoda zbog nedostatka posjetitelja. U kombinaciji s poremećajima u lancima opskrbe hranom, direktorica zoološkog vrta Verena Kaspari podijelila je plan za krajnje utočište s Deutsche Presse-Agentur (DPA). Kako prenosi CNN, Kaspari je kazala:

“Ovo je stvarno najgori, najgori slučaj od svih, ako više ne budemo imali novca za kupovinu hrane ili ako se dogodi da naš dobavljač hrane za životinje više nije u mogućnosti opskrbljivati ​​zbog novih ograničenja, tada bih morali eutanazirati životinje kako bi nahranili druge.”, podijelila je Verena, kako je prenio BBC.

Iako je njemačka vlada izdala ekonomski paket za spašavanje vrijedan vrtoglavih 750 milijardi eura kako bi se mala i srednja preduzeća zadržala likvidnost, zoološki vrt spada pod Udruženje zooloških vrtova (VdZ) i ne prima novčanu koristi od grada Neumünster. Oni su se već prijavili za državno finansiranje, ali još nisu dobili, prenosi Tuzlanski.ba.

U sklopu njihove prehrane, postoje primjeri poput onih da tuljani i pingvini u zoološkom vrtu moraju se hraniti velikim količinama svježe ribe dnevno, a tropska okna moraju se grijati iznad 20 stepeni Celzijusa.

Neumünster Zoološki vrt imapreko 700 životinja, koje se sastoji od više od 100 različitih vrsta. Još uvijek nije poznato kojim životinjama zoološki vrt planira dati prioritet u odnosu na druge ukoliko se odluče za ovu nepoželjnu metodu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,