Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nešto najdirljivije što ćete danas vidjeti: Beba koala dobila je minijaturni gips nakon pada sa stabla

Preuzmite sliku

Povrede životinja, pogotovo onih sićušnih su jedna od tužnijih stvari, no kad vidimo da su bolje zahvaljujući ljudima koji brinu o njima, odmah nam je lakše.

Iz australskog Melbournea stigla je vijest da se dobro oporavlja beba koala nazvana Joey, koja je ozlijedila šapu pri padu sa stabla zajedno sa mamom koalom koja, nažalost, nije preživjela pad, piše Miss7.

  • U trenutku nezgode, Joey je težio samo 500 grama i imao 150 dana te šanse za njegov oporavak nisu bile velike. ”Bio je u fazi kad mu je glava počela izvirivati iz majčinog tobolca , a inače koale u toj fazi ne preživljavaju”, rekla je za Bored Pandu Jess Rice, medicinska sestra veterinarske stanice Werribee u Australiji.

  • Rendgenski snimak otkrio je da koala ima slomljenu šapu pa su joj veterinari stavili minijaturan gips te su se nastavili brinuti za njeno zdravlje.  Ubrzo, koala Joey se oporavio i dobio na težini i je prepušten je skrbi njegovatelju divljih životinja te je rečeno da će proći više od godinu dana prije nego koala bude dovoljno stara da je puste u divljinu.

    Nažalost, postoji i tužna činjenica da koalama prijeti izumiranje jer se broj ovih životinja smanjuje. Opstanak koala je ugrožen zbog klimatskih promjena, krčenja šuma i bolesti. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,