Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Neobično prijateljstvo: Spasila bika dok je bio tele, a kasnije postao njen ljubimac

Preuzmite sliku

Heidi Ross je spasila svog prijatelja bika dok je još bio tele, a sada je njen kućni ljubimac koji teži 118 kilograma.

Njegove ime je Thor i Heidi za njega kaže da je poput “divovskog psića”, koji voli da ga škaklja po trbuhu i dolazi joj kad ga zazove. Bik Shorthorn rođen je mjesec dana ranije i borio se da hoda ili stoji. Kad ga je Heidi vidjela licem prema dolje u gomili stajskog gnoja, nesposobnom za disanje, vratila ga je u život i kasnije kupila od upravnika imanja u Škotskom gorju gdje živi i radi, piše Mirror

Heidi je stvorila blisku vezu s bikom Shorthorn nakon što ga je pronašla prije gotovo tri godine. Nakon što mu je spasila život, Heidi je shvatila da se sve više veže za bika i prestala ga je posjećivati ​​dva mjeseca u pokušaju da prekine njihovu vezu, međutim nije uspjela, prenosi Tuzlanski.ba.

  • “Prihvatiti ga, za mene bila je ogromna odluka, tokom odrastanja nikada nisam provodila vrijeme oko velikih životinja, nikada nisam posjedovala ništa veće od zamorca, pa je pronalaženje Thora kao divovskog šteneta poput novog iskustva. Morala sam vrijedno raditi na svom samopouzdanju s njim, znam da me nikada ne bi namjerno povrijedio, ni najmanje nije agresivan, ali ne shvata da je veličine malog vozila “, kaže Heidi.

    “Da mi je neko prije tri godine rekao da ću uskoro dobiti kravu kao prijateljicu, ne smetajući mi biti prekrivena prljavštinom, stalno imati komadiće slame u kosi i provoditi sedmice u muljanju štale i branju gore divovske kake s terena, puno bih se smijala i ne bih vjerovala ni riječi.” (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , , ,