Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mislite da morski psi ne love krokodile? Ovaj snimak pokazuje nešto sasvim drugo

Preuzmite sliku

Jedan australski surfer je videokamerom postavljenom na dron slučajno snimio scenu koja je pokazala ko je jači u životinjskom svijetu – morski pas tigar ili krokodil, piše Otvoreno more.

Naime, u Indijskom oceanu blizu Northern Territory morski pas je u kristalno čistom moru progonio reptila vrlo blizu obale. Naravno da je krokodilu bilo jasno da se velika morska zvijer nalazi veoma blizu njegovom repu, ali nije ubrzao. Nastavio je jednakom brzinom plivati, kao da nema nijedne brige na svijetu. No, pokazao je kako mu je jasno što se događa kad se zavukao ispod jedne stijene.

Pametni gmaz je, naime, zaključio kako je bolje izići na obalu nego se suprotstaviti psini, sjetivši se valjda one Grunfove uzrečice – Bolje častan uzmak nego sramni poraz… Zato je, čim je psina otišla svojim putem, počeo izlaziti na obalu. Vjerovatno je zaključio kako mu je dosta morskih pasa za taj dan, pa se povukao na kopno, gdje se očito osjeća sigurnim.

Brojni komentatori bili su oduševljeni ovim snimkom, a neki su komentarisali kako po ponašanju morskog psa zaključuju da on uopće nije bio gladan nego samo – znatiželjan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,