Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Minijaturni poni redovan je u seoskom pubu, preferira Guinnessa

Preuzmite sliku

Minijaturni šetlandski poni koji je rođen na Dan svetog Patrika postao je redovni gost u njegovom lokalu.

Snažni kopitar Patrick, prikladno nazvan kako je rođen 17. marta, često okreće glave tokom posjeta baru sa svojim vlasnikom Kirkom Petrakisom. Petrakis je rekao da je njegov četvoronogi prijatelj mirno stoji u baru u hotelu Drum, gdje uživa u svojoj svakodnevnoj gipkosti, piše Fox News.

Patrick je postao toliko poznato lice u seoskom pabu, smještenom u Cockingtonu, u Devonu, u Engleskoj, da će se ovog mjeseca održati posebna zabava za drugi rođendan, prenosi Tuzlanski.ba.

“Svakodnevna posjeta pubu dio je njegove rutine i njegov je vrhunac. Voli gutljaj Guinnessa i mrkvu – to je to”, kaže Petrakis.

“To je posebna poslastica za njega. Odlučili smo se za Guinnessa jer je rođen na Dan svetog Patrika. Za njega to ima i neku nutritivnu vrijednost. Samo nekoliko gutljaja, ništa previše teško.”

 • Petrakis je pazio na Patricka oko tri mjeseca, i rekao da ga je čim ga je nabavio zaobišao Cockington i otišao u lokalnu čajnu sobu. “Sada ga svakodnevno vodimo u gostionicu Drum. Sve je to dio njegovog treniranja kako bi ga natjerao na desenzibilizaciju na sve zvukove u prometnoj pub atmosferi, ali on to apsolutno voli. Ljudi ne mogu vjerovati očima kad vide konja u pubu. Dobija brojne reakcije i na društvenim mrežama “, rekao je Petrakis.

  Patrick je u vlasništvu Petrakisa i njegove supruge Hanne, koji zajedno upravljaju K&H Cockington Carriages. Par također ima troje djece koja “obožavaju” svog ponija. “On obično ide u pub danju, ali bio je tamo tokom večeri za rođendan moje žene, kada stvari ponekad postanu nered. Ali ostao je dobar kao zlato i stajao vrlo opušten. Mlađi dečki su govorili stvari poput:

  “O, Bože, ne mogu da vjerujem da u kafani postoji poni.”

  Uvijek je poslušan, nikad ga nisu morali izbaciti i mnogo se bolje ponaša od nekih pasa. Petrakis je dodao da će vjerovatno nastaviti Patricka dovoditi u pub još godinu dana prije nego što se počne baviti proizvodnjom minijaturnih kolica za djecu. Također bi se mogao koristiti za terapiju i za posjete školama i bolnicama. Prije toga, međutim, uživat će u velikom rođendanskom krevetu u pubu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,