Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mačka donijela mačiće u dvorište muškarca koji ju je hranio, a on ih smjestio u svoj dom

Preuzmite sliku

Brandon Payte iz Teksasa prije godinu dana uočio je kako narandžasta mačka donosi svoje mačiće u njegov vrt. Jednog po jednog prebacivala je preko ograde na sigurno. Četiri mačića smjestila je na sigurno.

“Mama je bila lutalica i znali smo je nahraniti. Kad je na svijet donijela mačiće, sakrila ih je na našem stražnjem trijemu”, ispričao je Payte za Newsweek, nakon što je njegov video s više od milion pregleda postao viralan na TikToku.

@817dfw It’s been almost a year since this sweet momma cat brought her 2 week old kittens over the fence to the safety of our backyard. #kittensoftiktok #catsoftiktok #orangekittens #cutekittens #catslove ♬ Unstoppable (I put my armor on, show you how strong I am) – Sia

Mačići su bili stari oko dvije sedmice kada su stigli u Brandonov vrt i on je bio odlučio ponuditi maloj porodici bolji zaklon pa ih je “uselio” u svoj dom.

“Još uvijek su kod mene. U martu će napuniti godinu dana. Dvije su curice i dva dečka. Ženke su u mojoj kući preko noći, a jedan mačić uopšte ne izlazi”, dodao je.

Payte kaže da je i mama mačka još uvijek u komšiluku pa je viđa s vremena na vrijeme. Sretan je što mu je povjerila brigu o svojim bebama.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,