Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mačak ukrštenih očiju osvaja hiljade srca i skuplja novac za skloništa za životinje

Preuzmite sliku

Popularno

Simpatična mačka ukrštenih očiju po imenu Belarus morala je provesti neko vrijeme u skloništu prije nego što je pronašla svoj vječni dom, piše Bright Side.

Sada kada živi sa svojom ljubavnom i brižnom vlasnicom Rachel, on je najsretnija mačka ikad, a čak pomaže u prikupljanju novca za druge životinje, prenosi Tuzlanski.ba.

Rachel ga odvela iz skloništa za životinje u San Francisku 2018. Od tada je prati svuda od kuhinje do tuša. “Nema privatnosti s Belarusom u kući”, rekla je Rachel u intervjuu o svojom divnom mačku.

  • Belarus pomaže Rachel oko kuće i sudjeluje u svemu što ona radi, pretvarajući bilo koju aktivnost u zabavu, i naravno, on je sjajan kad se radi o gužvama. “Puno se koleba kad sam na kauču i gledam televiziju ili šaljem e-poštu”, kaže Rachel. “Pobrinut će se da bude pored mene, a onda će zaspati ili početi da se čisti.”

  • Rachel i Belarus dijele slike i video zapise iz svog svakodnevnog života na svojim Instagram i Facebook stranicama, i svom YouTube kanalu (njihov Instagram račun sada ima više od 250.000 pratilaca!). Ova mačja i ljudska priča, sa svojim sretnim završetkom, još jednom je dokazala je svaki ljubimac vrijedan naše ljubavi.

  • On nije samo smiješna pahuljasta mačkica koja donosi puno radosti svojoj “mami” i svim svojim pratiocima na društvenim mrežama. Njegov lik se nalazi na kapuljačama, majicama i drugoj robi koju možete kupiti na posebnoj web stranici. Ova platforma sarađuje sa prihvatilištima za životinje i pomaže u prikupljanju novca za životinje u potrebi. Nekada je bio mačak iz skloništa, a sada pomaže drugim mačkama i psima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,