Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mačak je zbog svoje veličine postao internetska zvijezda: Mnogi na prvu misle da je pas…

Preuzmite sliku

Maćak Kefir postao je internetska zvijezda, a to može zahvaliti prvenstveno svojoj veličini. Ovaj godinu i devet mjeseci star mačak ima gotovo 13 kilograma.

Kefir živi u Starom Oskolu, u Belgorodskoj oblasti, s vlasnicom Julijom Minjinom koja ga je nabavila dok je u Rusiji na snazi bio režim samoizolacije zbog pandemije koronavirusa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @yuliyamnn

“Nikad ranije nismo imali mačke. Prelistali smo oglase obližnjeg uzgajališta i potpuno slučajno ugledali malo bijelo mače. Sve su ostale mace izgledale nekako obično, a on je bio jedini u leglu. Odmah sam se zaljubila”, rekla je Julija za Russia Beyond i dodala kako je bila razočarana kad ga je vidjela uživo jer joj se na slikama činio simpatičnijim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @yuliyamnn

Kaže da je Kefir prvo bio jako mršav, ali je s pet mjeseci počeo jesti sve pred sobom. S godinu dana se utrostručio, a sada ima 12.5 kilograma.

“Po karakteru je kao čovjek. Jako je pametan. Čak sjeda s nama za stol kada večeramo, ima svoju stolicu, tako da nam pravi društvo”, rekla je Julija o svom mačku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @yuliyamnn

Dodala je i da smatra da će Kefir još rasti.

“Normalno je da Maine Coon mačke rastu dok ne napune tri godine. Smiješno je kako drugi reaguju kada ga vide jer je ogroman. Mnogi prvo pomisle da je to pas”, rekla je za Bored Pandu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @yuliyamnn

Julija kaže da joj nije jasno zašto je njen mačak toliko popularan i dodaje da većina Kefirovih ljubitelja ne vjeruje da mačak stvarno postoji i pita je li u pitanju montaža, prenosi index.hr.

  • “Također, mnogi žele kupiti Kefira, ali to bi bilo strašno. On je član porodice. Ni za šta ga nećemo dati, samo ćemo ga češće fotografisati”, poručila je Julija. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,