Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Krava se ne odvaja od vlasnika: Svakodnevno traži pažnju i zagrljaje

Preuzmite sliku

Kada su Ryan Phillips i njegova zaručnica Mallory Sherman spasili svoje prvo tele Jennu, nisu ni slutili da su zapravo usvojili “veliko dijete”.

Tele staro tri dana uskoro je postalo zdrava krava od 450 kilograma – ali ona se i dalje ponaša kao malo dijete, svakodnevno zahtijevajući duge zagrljaje, prenosi index.hr.

Jenna je neplodna i ne može proizvoditi mlijeko pa mliječna industrija nije imala koristi od nje. Ali osnivač organizacije Life with Pigs Farm Animal Sanctuary Ryan zna da je posebna.

“Jenna je uvijek bila živahna kao što je i danas. Budući da sam s njom provodio 24 sata dnevno … Smatra da sve što želi može učiniti sa mnom”, kazao je Ryan za The Dodo.

Ako ne provode dovoljno vremena s njom, ona im to daje do znanja.

“Naći će nas na bilo kojem prozoru u kući i beskonačno nam se obraćati dok ne izađemo, zagrlimo je ili trčimo po dvorištu”, rekao je Phillips.

Jenna je navikla na duge zagrljaje s Ryanom još dok je bila tele i odbija ih se odreći iako je prilično veća od njega.

“Jedna od njenih najdražih stvari bila bi staviti glavu na moju nogu i gurkati me dok je ja obavijam rukama oko vrata i milujem. To je njen način zagrljaja. Ponekad to traje i 20 minuta”, rekao je Ryan.

Jenna je možda prilično zahtjevna, ali njenim vlasnicima to ne smeta.

“Srećom, ona je tako simpatična da smo sretni što uvijek popustimo njenim zahtjevima”, zaključuje Ryan. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,