Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako je napuštena mačka iz BiH proputovala svijet (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Jedan putnik iz Škotske je na svome putovanju biciklom udomio napuštenu mačku nakon čega su nastavili “pedalati” širom svijeta zajedno.

Ovaj 31-godišnji putnik je Dean Nicholson koji je svoje putovanje započeo u rodnom gradu Dunbaru u Škotskoj prošlog septembra, a svog četveronožnog prijatelja je “pokupio” u Bosni i Hercegovini.

Nicholsonu je njegov posao zavarivača u Dunbaru dosadio pa je odlučio krenuti biciklom do Newcastlea gdje je ušao na trajekt te otišao u Amsterdam. Nakon toga je prolazio kroz Belgiju, Grčku, Švicarsku i Italiju odakle se ukrcao na trajekt za Hrvatsku te se uputio ka Bosni i Hercegovini gdje je i pronašao svog krznenog prijatelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1bike1world (@1bike1world) on

Otkako je usvojio mačku kojoj je dao ime Nala, proputovala je sa njim Albaniju i Grčku a njen vlasnik joj je nabavio i pasoš.

Ovaj neobični par izaziva pažnju gdje god da se pojave i rado ih prolaznici fotografišu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1bike1world (@1bike1world) on

Nicholson je rekao kako je tokom vožnje slučajno čuo mjaukanje na brdskom putu, te je sišao sa bicikla, pomazio je, a ona se od tada nije htjela odvojiti  od njega.

“Nisam je htio uzeti, ali sam se ubrzo zaljubio u nju i nisam se mogao prisiliti da je ostavim samu. Od tada smo nerazdvojni”, rekao je Nicholson.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1bike1world (@1bike1world) on

Nala od tada putuje u košari na biciklu, a njen vlasnik je is svakodnevno snima.

Pokrenuo je i stranicu putem koje mu možete pomoći u troškovima kod veterinara. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje