Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jeziv prizor: Pas vezan na lancu bio 8 dana bez vode i hrane! (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Ženka pitbula, stara samo 6 mjeseci, preživjela je pakao u Obrenovcu, nakon što ju je vlasnik ostavio vezanu lancem za ogradu balkona na spratu jedne od poplavljenih kuća. Međutim, voda je nadošla toliko da je ona morala da stoji oslonjena o zadnje noge da se ne bi udavila, pošto je voda potopila i balkon na kojem je bila.

Morala je da izdrži tako čitavih osam dana, bez vode i hrane, dok nije došao spas. Spasili su je Dejan Miletić, srpski šaptač psima i volonteri iz njemačkog Udruženja za spas životinja iz Ludvigshafena, koji su u Obrenovcu od prije dva dana. Prizor koji su zatekli bio je jeziv.

  • pas-obrenovac22
  • – Tuga me u srcu uhvatila kada sam je vidio kako se bori da ostane živa. Toliko je bila dehidrirala da kada smo joj sipali vodu u posudu nije mogla da iščeka da voda napuni posudu do kraja pa je gutala i vazduh. Oslobodili smo je, pregledali, pružili joj pomoć i sada je u dobro – posvedočio nam je Dejan Miletić, jedan od spasioca ovog nedužnog napaćenog bića.

    Ova napaćena ženkica je samo privremeno udomljena, ali ukoliko neko želi da je usvoji može da se javi na broj 063/7782 682 ili možete kontaktirati direktno i Dejana Miletića na 062/1070677.

    Ovo je samo jedna od mnogih tužnih životinja spašenih, možda, u posljednji čas. Međutim, još ima životinja po raznim dijelovima devastiranog Obrenovca, Dejan tvrdi da ih ima najmanje 100, koje čekaju na spas. (Telegraf.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,