Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Istanbulski pas lutalica redovno koristi javni prijevoz: Putnici uživaju u njegovom društvu

Preuzmite sliku

Popularno

Pas lutalica, po imenu Boji, svakodnevno koristi istanbulski javni prijevoz za putovanje gradom. Građani uživaju u njegovom društvu, a on zna sva pravila javnog prijevoza…

Boji je nevjerovatno pametan pas koji je privukao pažnju građana Istanbula jer samostalno koristi javni prijevoz poput metroa, tramvajske linije, pa čak i željeznice.

Poznaje sva pravila javnog prijevoza te tako prije nego što uđe, prvo propusti sve putnike koji izlaze. Brzo je zarobio pažnju ljudi koji su počeli objavljivati njegove fotografije po društvenim mrežama, prenosi 24sata.hr.

Na njega su stavili uređaj za praćenje kako bi vidjeli koliko daleko putuje. Otkrili su da Boji dnevno posjeti oko 29 stanica što je udaljenost od 27 do 30 kilometara. Omiljena linija mu je metro M4, brza tranzitna linija od 27 kilometara i 19 stanica.

Nedavno je i detaljno pregledan, a pregled je pokazao da je obavio sve zdravstvene preglede i da je prije toga bio steriliziran.

Građani su otvorili mnogo njegovih profila na društvenim mrežama kako bi pratili gdje je zadnji put viđen jer uživaju u njegovom društvu dok putuju, piše Bored Panda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,