Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Internet se ne može dogovoriti: Je li ova naborana mačka zastrašujuća ili slatka?

Preuzmite sliku

Kanadski sfinks neobična je vrsta mace, specifična po svojoj naboranoj goloj koži i velikim ukošenim očima Iako će mnogi pomisliti kako ove mačke djeluju zlobno i nimalo simpatično, postoje i oni koji u njihovoj neobičnosti vide ljepotu.

Sedmogodišnji Xherdan osim što je sasvim gol, mačak kanadski sfinks je i naboran, a duboka hladna plava boja očiju dominira na tom bezdlakom tijelu. Očito se ne radi o opisu klasičnih kućnih maca koje svoje pahuljastim, slatkim i toplim pojavama rastapaju sve ljubitelje životinja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🎀 Xherdan the naked Cat 🎀 (@xherdanthenakedcat) on

Xherdan je tako, kao vrlo specifičan sfinks mačak, sasvim podijelio internet. Dok ga jedni doživljavaju kao kakvog opakog sustanara, hladnog pogleda i zlog izraza lica, mnogi su oduševljeni njegovim neobičnim izgledom i mekanom naboranom ružičastom kožom. Ako se pita vlasnicu, Xherdan je prava maza i sa svojih nepunih sedam godina i sasvim dovoljnih sedam kilograma zapravo je znatiželjna, zaigrana, i inteligentna mačka, vrlo prisna sa svojom vlasnicom. Dolazi iz Švicarske, a životna misija joj je, navodi vlasnica, postati maskota u Disney Worldu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🎀 Xherdan the naked Cat 🎀 (@xherdanthenakedcat) on

Njegova koža je svijetlo ružičasta, mekana i topla i poziva na diranje što Xherdan naprosto obožava. U najmanju ruku, sfinks izgleda mistično, a njegova vlasnica kako njegov duboki pogled dopire ravno do srca ljudi poput kakve poezije. Slaže se da zapravo izgleda kao biće s drugog planeta, ali u tome je zapravo i njegova neobična ljepota.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🎀 Xherdan the naked Cat 🎀 (@xherdanthenakedcat) on

Xherdan je, iako ima duboke bore, zapravo mlada mačka i vesela po prirodi. Vjerno prati svog vlasnika u stopu, a nerijetko svojim nespretnim kretnjama izaziva prave provale smijeha. Obožava sanjariti ljenčariti, a najdraža mu je hrana avokado.  Xherdan, koji osvaja internet, pripada vrsti maca koje su zbog svog izgleda inače podijelile javnost. Prepoznatljiv po naizgled bezdlakom pokrovu tijela, sfinks je osjetljiv na povećanu toplinu i hladnoću, zahtijeva redovnu njegu kože i držanje unutar kuće. (Miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,