Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: 30 hiljada ljudi za dva dana potpisalo peticiju protiv držanja pasa na lancu

Preuzmite sliku

Popularno

Otkad je u petak 26. februara 2021. pokrenuta peticija za potpunu zabranu držanja pasa na lancu, u samo dva dana potpisalo ju je gotovo 30 hiljada ljudi.

Peticija je dio nacionalne kampanje „Za Hrvatsku bez pasa na lancu”, koju su pokrenuli Sklonište Prijatelji Čakovec, udruženja Pobjeda, udruženja Prijatelji životinja te više od 50 članica Mreže za zaštitu životinja.

Ova kampanja za uvođenje potpune zakonske zabrane držanja pasa na lancu potaknuta je brojnim iskustvima udruženja za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske, čija svakodnevica svjedoči o posljedicama nepostojanja adekvatne zakonske zaštite za životinje i nužnosti njezine uspostave i primjene. Najnoviji su primjer potresne fotografije pasa spašenih iz potresom pogođenih područja, no situacija nije bila ništa bolja ni kada se radilo o psima spašavanima iz poplavom pogođenog područja u i oko Gunje, u maju 2014.

  • „Stvarnost je to koju možemo i moramo mijenjati, a ovo je pravi trenutak”, poručuju iz udruženja i pozivaju sve da posjete stranicu www.zabranimolanac.net i potpišu peticiju za zabranu lanca. Kampanju i peticiju dosad su podržale brojna udruženja, organizacije, tvrtke, istaknuti pojedinci i građani i građanke.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,