Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Eris je postala poznata širom svijeta zbog svoje neobično duge njuške

Preuzmite sliku

Dvogodišnja Eris je ruski hrt iz Richmonda u Virginiji, a privukla je pažnju zbog svoje neobično velike njuške od čak 30 centimetara. Njeni vlasnici tvrde da bi ona mogla i oboriti svjetski rekord.

Svaka pasmina ima neke svoje posebne karakteristike. No, postoje neki primjeri koji i to nadilaze jer su neke osobine toliko jedinstvene da mogu gotovo odmah privući pažnju. Jedan takav primjer je Eris.

Dvogodišnja Eris je ruski hrt iz Richmonda u Virginiji, a privukla je pažnju zbog svoje neobično velike njuške od čak 30 centimetara. Njeni vlasnici tvrde da bi ona mogla i oboriti svjetski rekord te im definitivno ne bi smetalo kad bi stručnjaci došli izmjeriti njezinu njušku i provjeriti postoji li duža negdje na svijetu, prenosi 24sata.hr.

 • Par iz Richmonda, Lily i Savannah, udomili su Eris u julu 2018. godine, kada je bila štene. Tada niko nije ni znao koliko će joj njuška postati dugačka kad naraste. Također nisu ni slutili da će postati i Instagram zvijezda s preko 179 hiljada pratilaca.

  Naime, profil su joj napravili kako bi imali neku vrstu albuma, odnosno mjesto na kojem su mogli bilježiti napredak i rast svoje ljubimice. To je preraslo u nešto puno više i sada Eris ima obožavaoce širom svijeta.

 • – Uvijek smo se nadali da ćemo moći podijeliti nešto od sreće i osmijeha koje nam Eris donosi u našu kuću. Toliko nam je drago da možemo njenim fotografijama unijeti malo veselja u živote drugih ljudi – rekli su Lily i Savannah.

  Borzoj pasmina je podrijetlom iz Rusije iz 17. stoljeća. Aristokracija je ovu pasminu voljela zbog njihovog osebujnog izgleda i izuzetno dobrih lovačkih vještina. ‘Borzoj’ znači ‘brz’, a tamo je aristokracija često organizovala velike lovačke zabave pa su im ovi brzi psi bili od  velike pomoći.

 • Neovisna su i atletski nastrojena pasmina, a obično su vrlo tihi te ne laju često. Uz to, dobro se prilagođavaju životu u predgrađu, piše Bored Panda(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,