Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Epska borba za obrok: Divlji psi ukrali impalu leopardu, ubrzo su i oni bježali

Preuzmite sliku

Leopard koji je uhvatio impalu morao je pobjeći na drvo, ali čopor divljih pasa koji ga je otjerao ostao je bez ukradenog obroka kad su se pojavile hijene.

Gotovo petminutni sukob zabilježili su posjetitelji Nacionalnog parka Kruger, jednog od najvećih rezervata divljači u Južnoafričkoj Republici.

Na snimku se prvo vidi leopard koji vuče uhvaćenu impalu na zabačeno mjesto kako bi mogao jesti, no sve to pratili su divlji psi. Nakon što je velika mačka otjerala jednog, uskoro je bila okružena i prisiljena popeti se na drvo.

Tad je postalo jasno i da je impala još uvijek živa, iako joj je sudbina već bila zapečaćena. I taman kad su divlji psi krenuli jesti, iz grma su se pojavile dvije hijene. Borba je potrajala sve dok se nije pojavila i treća hijena, zbog koje su se divlji psi odlučili povući. Iako je bio najveći grabežljivac na sceni, leopard se nije mogao nositi s čoporom divljih pasa i hijenama pa je ostao gladan.

Inače, Nacionalni park Kruger dom je lavova, leoparda, slonova, nosoroga, bivola, kao i stotina drugih životinja.  (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,