Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dogs Trust: Nakon ublažavanja mjera počinje otvaranje ranije suspendovanih programa

Preuzmite sliku

Članovi tima Fondacije Dogs Trust u BiH su se od srijede, 13.5.2020. godine vratili na rad na svojim lokacijama, a programi koji su ranije suspendovani se u okviru postojećih mogućnosti i kapaciteta, ponovo otvaraju. 

Sterilizacija pasa

,,Od 18.5. 2020. godine, prema ranijem planu, ponovo pokrećemo programe masovne sterilizacije napuštenih i besplatne sterilizacije vlasničkih pasa, a naši veterinarski koordinatori kreću u nadzor rada partnerskih klinika.  Kampanje sterilizacije odvijat će se u Regiji Banja Luka, Tuzlanskom Kantonu, Hercegovačko-Neretvanskom Kantonu, Sokocu, Palama i Romanijsko-zvorničkoj regiji.”

Edukacija djece

U skladu sa mjerama, Program edukacije školske djece se nastavlja online. Interaktivne, edukativno zabavne radionice za djecu održavaju se svakoga dana.

Usavršavanje veterinarskih stručnjaka 

Obuke za veterinarske stručnjake koje se provode u saradnji sa Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu se nastavljaju u dostupnim kapacitetima.

Obuka za pse

Časovi u Školi za pse u Semizovcu počinju sa radom na svojoj lokaciji od 19.5.2020. godine, dok se online sesije završavaju. U proteklih par mjeseci ovaj program uspješno se odvijao putem aplikacije Zoom, te kroz telefonske, Viber ili Skype konsultacije, odgovore na pitanja vlasnika pasa i kratke edukativne video klipove, ponovo

Udomljavanje

U okviru Programa fostering udomljavanja smo čak i tokom vanredne situacije i mjera u proteklom periodu pronašli trajni dom za tri predivna mješanca, Roxy, Emma i Lara, a u program su ušla i nova tri psa! Aktivnosti se nastavljaju u okviru dostupnih kapaciteta, a otvorene su i prijave za Fostering volontere!

Edukacija javnosti i podizanje svijesti

,,U narednom periodu nastavljamo i sa stručnim online webinarima, zanimljivim i korisnim za veterinarske stručnjake, vlasnike i ljubitelje pasa, roditelje, sve porodice s djecom, te prosvjetne radnike. U najavi je i nastavak naše društveno korisne kampanje kojom ohrabrujemo vlasnike pasa da budu odgovorni i u čišćenju iza svog psa. U narednom periodu nas pratite na našim kanalima za obavijest o dostupnosti našeg poklona za vlasnike pasa kojeg će moći preuzeti u našim partnerskim veterinarskim stanicama!” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,