Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Djevojčicu napala ajkula, izgubila dio stopala pa iz bolnice poručila: “Pobijedila sam”

Preuzmite sliku

Desetogodišnja djevojčica koja je izgubila dio desne noge u opakom napadu ajkule, poručila je iz svog bolničkog kreveta “Pobijedila sam”.

Jasmine Carney, sa Floride, bila je na Hobe Sound Beach u nedjelju popodne sa svojom bakom kada je otišla na kupanje, ali je ubrzo je primijetila da je nešto hvata za stopalo. Spustila je pogled i ugledala veliku neman kako je hvata za stopala, djevojčica je pokušala da se otrgne od ajkule, piše Mirror.

“Nešto me je zgrabilo. Izgledalo je prilično veliko i bilo je sivo. Boljelo me” navela je djevojlica prenosi Tuzlanski.ba.

Nakon što se uspjela osloboditi ajkule, brzo je otrčala niz plažu kako bi pronašla svoju babu koja je ostala u šoku. Stephanie Carney, njena baka, rekla je:

“Dotrčala je na tu plažu, vičući ‘Nana! Nana! Nešto me ugrizlo.’ I vidjela sam svu krv i pozvala sam spasioca.”

 • Spasioci su joj stavili podvezu na skočni zglob kako bi zaustavili krvarenje iz njenog stopala. Kontaktirane su hitne službe i dogovoren je helikopter koji će djevojčicu u odvezao obližnju bolnicu.

  Po dolasku, medicinari su bili zaprepašteni koliko je Jasmine bila mirna dok je brzo podnosila traumatično iskušenje.

  Doktor Nir Hus, koji je liječio mladu djevojku, rekao je:

  “Bila je veoma pozitivna od samog početka. Nedostajao joj je komadić stopala. Na njenu sreću, to je bilo jedino mjesto na kojem je ugrizla.”

  Doktori su rekli da će se Jasmine potpuno oporaviti u narednih šest mjeseci, jer se oporavlja kod kuće. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,