Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dječak ostavio psa ispred azila: Moj tata ga tuče, brinite se za njega

Preuzmite sliku

Popularno

Tužna priča udruženja za zaštitu životinja iz Meksika slomila je srce mnogima na društvenim mrežama.

Prije desetak dana uposlenici neprofitne organizacije Xollin pronašli su preslatko štene na pragu s pismom od dječaka. “Neko je ostavio psa na ulazu u azil, u kutiji, s plišanom igračkom i porukom. Poruku je napisao dječak koji je objasnio kako njegov tata tuče psa i planira ga prodati. U očaju je ostavio psa ovdje da ga spasi”, napisali su iz skloništa na Facebooku.

Nakon što su podijelili priču, postala je viralna, a psa sad žele udomiti brojni ljubitelji životinja iz svih krajeva svijeta.

“Zovem se Andrés i imam 12 godina. Moja mama i ja odlučili smo ga ostaviti vama. Sve to iza leđa mog oca, jer ga je htio prodati. Ali on uvijek tuče i udara psa. Jednom ga je udario toliko jako da mu je ozlijedio rep. Nadam se da mu možete pomoći i brinuti se za njega. Evo i plišane igračke da me ne zaboravi”, pisalo je u pismu.

Azil je štene nazvao Rene i sad traže pripadajuću porodicu za njega, među više od 300 poruka koje su primili od ljudi spremnih udomiti ga ga. Azil je na Facebooku svima zahvalio na interesu, ali i istaknuo kako imaju 120 drugih pasa za udomljavanje koji također trebaju ljubav i sretnu porodicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,