Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dječak napravio invalidska kolica od lego kockica za psića bez prednjih nogu

Preuzmite sliku

Gracia je štene koje je zbog urođene mane rođeno bez prednjih nogu. Njeni vlasnici su je odmah odbacili. U vrijeme kada je pronađeno, štene je izgubilo djelove krzna i bilo je puno buha, ali nije izgubilo volju za životom, piše DeMilked.

 • Nakon perioda pažljive njege, veterinar je kontaktirao porodicu koja ima svoj mali azil za životinje i koji su se zaljubili u Graciu, čim su je vidjeli, prenosi Tuzlanski.ba.

  Kako u svom azilu imaju i jednog paralizovanog psa, porodica Turney je imala iskustva u njezi pasa sa invaliditetom i osim ljubavi mogli su da joj pruže i ispravnu njegu.

 • Međutim, Gracia koja ima teškoće sa hodanjem bila je previše mala za invalidska kolica za pse, pa je porodica morala da osmisli neko rješenje.

  Tada je u pomoć priskočio dvanaestogodišnji volonter Dilan i napravio od lego kockica invalidska kolica koja su savršeno odgovarala za nju.

  I ne samo da su joj odgovarala, već su bila jeftina za izradu i mogla su da se podešavaju kako pas bude rastao. Zahvaljujući ovim kolicima, Gracia je uskoro mogla radosno da trčkara kao i svako štene njenih godina.

 • Vremenom je Gracia je postala veća, pa je Dilan dodao veće točkove na kolica, a na kraju je dobila kolica za odrasle pse.

  Ova priča o Gracie potvrđuje da svaki pas može  da ima srećan i ispunjen život ukoliko ima vlasnike koji su pažljivi i ispunjeni ljubavlju prema životinjama. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,