Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ćubasta čivava ponijela titulu najruženijeg psa na svijetu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kineska ćubasta čivava stara 17 godina, krivih nogu poput žabe i slijepa na oba oka, ponijela je danas titulu “najružnijeg psa na svijetu” na takmičenju u Petalumi, na sjeveru Kalifornije.

Pas po imenu Sweepee Rambo pobijedio je u takmičenju u kojem je bilo prijavljeno još 15 pasa.

 Žiri takmičenja, osnovanog prije 28, godina, uzima u obzir opšti izgled, fizičke nepravilnosti kao i niz drugih nasljeđenih i stečenih osobina.

 • Sweepee Rambo, a Chinese Crested, is presented to judges during the World's Ugliest Dog Competition in Petaluma, California on June 26, 2015. Quasi Modo went on to win first prize as the ugliest dog in the competition. AFP PHOTO/JOSH EDELSON    (Photo credit should read Josh Edelson/AFP/Getty Images)
 • Sweepee Rambo, a Chinese Crested, is presented to judges during the World's Ugliest Dog Competition in Petaluma, California on June 26, 2015. Quasi Modo went on to win first prize as the ugliest dog in the competition. AFP PHOTO/JOSH EDELSON (Photo credit should read Josh Edelson/AFP/Getty Images)

  Pobjednik zbog starosti nosi pseće pelene i jezik mu stalno viri iz njuške.

  Vlasnik čivave Jason Vurz izjavio je da je psa dobio na poklon od bivše supruge koja je sedmicu dana kasnije željela da se oslobode “tog malog gremlina”, ali je Vurz naveo da za to nije “imao srca” i da je sačuvao psa koji je doživeo duboku starost. (beta)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,