Srijeda, 6. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ajkula uplašila turiste iz Srbije, ali ljetovanje otkazala samo baka s unukom

Preuzmite sliku

Popularno

Turisti iz Srbije koji su rezervisali letovanje u Hurgadi uplašeni su zbog ajkule koja je prije nekoliko dana usmrtila dvije žene u tom ljetovalištu, ali ne otkazuju aranžmane, rekli su u turističkim agencijama. Prema riječima direktorice Olimpik travela iz Kragujevca, ljetovanje je otkazala samo jedna starija žena koja je trebalo da putuje sa unukom u Hurgadu.

Vlasnik agencije Fabrika putovanja Dragan Subotić rekao je za Betu da putnici nisu tražili promjenu destinacije iako imaju rezervacije za plažu blizu mjesta na kome se dogodila nesreća.

„Nisno imali zahteva za premještaj, a neki turisti nisu ni čuli za tu nesreću“, rekao je Subotić.

Dvije žene su poginule prošle sedmice u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Prema protivrječnim informacijama žene su plivale u nedozvoljeno vrijeme i na nedozvoljenom prostoru, prema nekim informacijama jedna žena je poginula posle 20 sati, iako je kupanje dozvoljeno do 18 sati.

Subotić je rekao da oni koji su pretjerano uplašeni mogu da koriste hotelske privatne plaže koje su povezane sa morem i koje su zaštićene mrežama.

Istakao je da su pojedinim putnicima, kako bi ih umirili, omogućili da vide predstavnicu te agencije koja se javljala direktno sa plaže, iz vode u Hurgadi.

Direktor agencije Sabra travel Vladimir Vlaho rekao je da niko od turista koji su rezervisali odmor u Hurgadi nije tražio otkazivanje.

„Bilo je sporadičnih i neracionalnih pitanja tipa ‘šta ako se ponovi incident‘ na koja nismo imali odgovor“, rekao je Vlaho.

On je rekao da su nastradale žene plivale u nedozoljenoj zoni u nedozvoljeno vrijeme, a da su svi turisti bezbjedni ako poštuju pravila.

Prema riječima direktorice Olimpik travela iz Kragujevca Branke Kradžić putnici za Hurgadu su malo uplašeni, ali ne otkazuju ljetovanje na toj destinaciji.

„Trenutno u Hurgadi imamo petoro ljudi koji se nisu javljali da imaju neke probleme“, rekla je Karadžić.

Dodala je da je putovanje u Hurgadu otkazala samo jedna starija žena koja je u septembru trebalo da otputuje sa unukom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,