Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vježbaju uprkos karantinu: Na balkonima prate instrukcije svog trenera

Preuzmite sliku

Kako bi zaustavili širenje koronavirusa u Španiji je ljudima dopušteno ići van samo kada idu na posao, u trgovine po hranu, u bolnice ili u nekim drugim hitnim slučajevima, piše Independent.

Trener iz Seville je iskoristio ovu priliku i s krova vodio kondicijski trening za sve one koji su zaglavili u karantinu. U videozapisu koji je na Instagramu podijelila fitnes grupa ‘Sano Sevilla Los Bermejales’, vide se ljudi koji na svojim balkonima vježbaju prateći upute trenera, prenosi Tuzlanski.ba.

– U Sevilli ne prihvataju karantin kao izgovor za nerad – piše u opisu videa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli www.beiruting.com (@beiruting)

Za časove vježbanja su se odlučili nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila smjernice za mentalno zdravlje za one u karantinu.

Prema organizaciji, oni izolirani ili zatvoreni u svom domu trebali bi ostati povezani i pokušati održavati svoju svakodnevnu rutinu što je više moguće.

– Tokom ovog stresnog razdoblja, obratite pažnju na vlastite potrebe i osjećaje. Bavite se zdravim aktivnostima u kojima uživate i opuštate se. Vježbajte redovno, držite redovnu rutinu spavanja i jedite zdravu hranu – navode iz Svjetske zdravstvene organizacije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje