Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uz podršku dm-a Tosama uručila više od 2.000 poklon paketa porodiljama širom BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Više od 2.000 poklon paketa proizvoda potrebnih za njegu beba i majki donirano je porodiljama širom BiH, u akciji koju je u proteklom periodu realizirala slovenačka kompanija Tosama sa svojim predstavništvom i distributerom Spanish Market iz Sarajeva, a u saradnji i uz podršku kompanije dm.

Mlade majke u porodilištima u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli i Bihaću, obradovane su ekološki prihvatljivim proizvodima brenda Tosama namijenjenim za njegu nježne bebine kože. Ovom donacijom porodiljama su olakšani početni izazovi roditeljstva, a za njihove najmilije osigurana kvalitetna njega i zaštita.

„Doniranim poklon paketima željeli smo razveseliti majke širom BiH i približiti im naše proizvode, pružiti im priliku da se lično uvjere u kvalitet i prednosti koje nudimo, jer smo kompanija koja se zalaže za prirodnu i zdravu njegu od rođenja“, izjavio je Jasmin Alagić, direktor predstavništva Tosama u BiH.

„Želja nam je bila da majke dobiju priliku isprobati naše inovativne proizvode, kao što su suhe krpice čijim korištenjem se može izbjeći problem iritacija i osipa kod beba“, izjavila je Alma Tahirović, menadžerica biznisa i razvoja Spanish Marketa.

Kompanija dm koja uvijek rado podržava društveno korisne aktivnosti svojih partnera, pomogla je realizaciju ovog projekta. „Uvijek se sa zadovoljstvom priključujemo aktivnostima koje za cilj imaju podršku ili pomoć bilo kojoj kategoriji stanovništva, a posebno smo osjetljivi kada se radi o našim najmlađima. Pomogli smo da ovi pokloni stignu do porodilja širom BiH, dok tokom cijele godine putem dm babybonus programa roditeljima djece do dvije godine osiguravamo različite pogodnosti“, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Nakon primanja poklon pakta porodilje su imale priliku isprobati proizvode brenda Tosama. „Jako sam iznenađena poklonom, jer su u paketu korisni i kvalitetni proizvodi za mene i bebu. Babybonus sam već iskoristila za prvo troje djece, a i sada ćemo se prijaviti. Naravno sve kupujemo u dm-u jer imaju najbolju i najraznovrsniju ponudu“, kazala je Darija Lovrić, porodilja iz Širokog Brijega.

Podjednako iznenađena i obradovana bila je i Lejla Filipović, porodilja iz Sarajeva. „Pozitivno sam iznenađena poklonom, jer bez obzira na materijalno stanje roditelja ovo je jako lijep znak pažnje. Već sam čula za Tosamu i kupovala proizvode koji su 100% prirodni i pamučni, jer samo to koristim za svoje dijete. Učlanila sam se i u babybonus za trudnice i nastavljamo kupovinu u omiljenoj trgovini za mamu i bebu“, kazala je.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za trinaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 719 zaposlenika i 75 prodavnica u 43 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2018/19. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 188,2 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,