Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ugrizla ga odsječena glava zmije: Bio u induciranoj komi, primio 26 doza protuotrova

Preuzmite sliku

Trebao je to biti običan dan opuštanja porodice Scutliff iz Teksasa.

Lijepo vrijeme, zadnji dani maja, svi su kod kuće, stižu kći i unuka, planira se porodični ručak, no već krajem tog dana Jeremy Scutliff bio je u komi.

Radio je u vrtu kad je ugledao čegrtušu i bez imalo oklijevanja joj odsjekao glavu.

Krenuo je pokupiti ostatke zmije, no nije očekivao da će ga ugristi njena odsječena glava.

– Čula sam ga kako vrišti: ‘Ugrizla me! Pritrčala sam u pomoć, a on je nekako uspio iščupati zmijinu glavu iz ruke, kazala je Washington Postu njegova supruga Jennifer.

Ono što Jeremy nije znao jest činjenica da kod zmija refleks za ugriz traje i po nekoliko sati nakon smrti.

Sreća u nesreći bila je da je Jennifer medicinska sestra, pa je znala da mora brzo regirati.

– Strpala sam ga u auto i nazvala 911 da me upute u najbližu bolnicu. Mislio je da će umrijeti, a već nakon kilometar i pol počeo je gubiti svijest. Strašno se bojao, a ni meni nije bilo svejedno iako sam se trudila ostati pozitivna, rekla je Jennifer.

Jeremy je zračnim putem prebačen u bolnicu, a tamo su doktori rekli Jennifer da je njen suprug doživio septički šok i unutarnje krvarenje.

-Pritisak mu je neprestano padao, organi su mu počeli otkazivati… Morali su ga staviti u induciranu komu. U prvih 24 sata čak tri puta su mi dolazili i govorili kako neće preživjeti, a ja sam znala o čemu govore. Dok je bio u komi, cijelo vrijeme sam razgovarala s njim i govorila mu da se mora boriti, kazala je Jennifer.

Jeremy se probudio iz kome nekoliko dana kasnije i stanje mu je trenutno stabilno. Iako je u normalnoj situaciji nakon ugriza zmije dovoljno dvije do četiri doze protuotrova, Jeremy ih je morao primiti čak 26 kako bi preživio.

Jennifer se nada kako će priča njenog supruga biti dovoljan oprez da ljudi budu oprazni i ne pretpostavljaju da je zmija mrtva, čak ako tako i izgleda.

– Sve se može promijeniti u djeliću sekunde, upozorava Jennifer. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,