Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stres uzrok lošeg tena i pojave bubuljica

Preuzmite sliku

Istraživanja su dokazala veliku povezanost između lošeg tena, pojave bubuljica i akni te količine stresa kojemu smo izloženi

 • djevojka-ogledalo
 • Iako su mnogi loš ten najčešće pripisivali hormonima ili prehrani, dermatolozi danas otkrivaju kako su problemi s kožom u velikoj mjeri vezani uz količinu stresa kojemu smo svakodnevno izloženi

  Stres, tjeskoba, depresija i druge bolesti 21. stoljeća utječu ne samo na naše unutarnje i psihičko stanje, nego i na naše zdravlje, ali i izgled.

  Istraživanja su dokazala veliku povezanost između lošeg tena, pojave bubuljica i akni te količine stresa kojemu smo izloženi, prenosi Depo.

  Iako se radi o zatvorenom krugu u kojemu stres potencira probleme s tenom, što pak rezultira dodatnim povećanjem stresa – dermatolozi smatraju kako bi se u budućnosti kao alternativna terapija mogao preporučiti razgovor s psihologom ili neki oblik psihološke pomoći na grupnim ili pojedinačnim terapijama.

  Stoga ukoliko i sami patite od problema s tenom, neka vam to bude dodatan poticaj u naumu da reducirate količinu stresa u svom životu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,