Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Savjeti za žene: Smanjite proces starenja u 7 koraka

Preuzmite sliku

Da li želite vratiti sat u smislu starenja? Starenje nije baš tako loše kada znate ove jednostavne navike koje rade žene koje su prkosile procesu starenja.

Ako želite smanjiti proces starenja, pratite 7 koraka žena koje su uspjele u tome.

Održavaju krvni pritisak

Prema Nacionalnom institutu za zdravstvo, neke od najvažnijih uloga kako da se dobro stari su uglavnom pod vašomkontrolom, a žena koja je prkosila procesu starenja ima tajnu koju vam ne govore , a tajna je da se trudi da zadrži svoj krvni pritisak.

 • Savjeti za održavanje krvnog pritiska uključuju; snižavanje kolesterola, održavanje zdrave tjelesne težine, redovino vježbanje, konzumiranje alkohola umjereno (ili potpuno izbjegavanje) i izbjegavanje najvećeg krivca za starenje pušenje.

  One nastavljaju da uče

  Učenje ne samo da jača vaš lični razvoj, već održava mozak aktivan i zdrav. Aktivni mozak je važan za polako starenje. Neprekidno čitajte i slušajte podkastove da biste saznali više. Postoje zdrave igrice za mozak u koje se možete igrati, a koje su odlična praksa za mentalno zdravlje. Možda ne razmišljate predaleko, ali najbolji način da smanjite svoje šanse za dobijanje poremećaja u mozgu (koji su česti kada dolazite u stariju dob) jeste imati zdrav mozak svakog dana naučiti nešto novo.

  Kuhaju

  Ima nešto više u tim domaćim jelima koje napravite kod kuće, nego da ih na svim društvenim mrežama mazite pohvale jer ste ih napravili. Prema javnoj zdravstvenoj ishrani, da li osoba sama kuha domaće obroke do 5 puta sedmično? Vjerovatno će živjeti duže od punih 10 godina od onih žena koje to nemaju. Kuhanje kod kuće nije samo isplativo, već će usporiti proces starenja i prilično je laka navika obavljanja!

 • Hodaju, ali brže

  Kada je u pitanju starenje, svaka žena dolazi do otkrića kako tijelo možda ne funkcionira kao nekada kada je bila mlada. Zato  je razumljivo da hodanje može pomoći procesu starenja.

 • Trik u ovoj tajni da žene koje su usporile proces starenja je brzina kojom hodaju, ala brzina hodanja može vas vratiti godinama unazad ako mislite da je samo pomicanje tijela dovoljno dobro. Da, svakodnevno vježbanje može vam pomoći u sprečavanju zdravstvenih problema.

  Vjerovatno nose kremu za sunčanje

  Već znate važnost nanošenja krema za sunčanje i vlaženja jer je ova navika ključna za vas ako želite prkositi procesu starenja. Dakle, kako biste mogli da započnete svoj hidratantni dnevni ritual, pripazite na ove sastojke ispod, piše everythingabode.com.

  Hijaluronska kiselina: poboljšava sposobnost kože da održava vlagu i količinu vode zadržane u koži
  Prirodna ulja: Brzo će vratiti sjaj i ujednačiti ten vaše kože.
  Vitamin C: pomaže u podmlađivanju i uklanjanju tragova oštećenja na napregnutoj koži
  Glikolna kiselina: Snažan, ali blag sastojak pilinga koji djeluje kao piling za zdraviju kožu

  Piju puno filtrirane vode

  Voda za piće apsolutno mora da se suprotstavi procesu starenja. Ali ne samo nekoliko čaša dnevno, već do litre i pol.

 • Jedna žena objašnjava svoj nalaz nakon što je popila do šest boca vode dnevno kako bi pomogla kod glavobolje i loše probave, njene tamne sjene oko očiju nestale su i mrlje na njenoj koži potpuno su se izgladile. Koža joj je čak postala rosna, kako se osjećala kad je bila dijete.

  Jedu lagane zalogaje

  Ako vam zdrave grickalice ostanu pri ruci, ne samo da vam pomaže da održite energiju tokom dana, već vam reguliše i šećer u krvi. Zdravi šećer u krvi ne samo da će poboljšati vašu kožu i izgled, već će također održati razinu hormona i pomoći vam da ostanete u pozitivnom stanju.

 • Lagani zalogaji su ključ ovdje, pa se uvijek pobrinite da u torbici imate neke zgodne orašaste plodove i voće, spremne za konzumiranje kada osjetite kako vam energija počinje opadati. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje