Subota, 8. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lijekom od kima izliječite upalu grla i anginu za samo četiri sata

Preuzmite sliku

Naši preci su imali veliko iskustvo u liječenju različitih bolesti i poznavali korisne recepte u liječenju istih. Sve te recepte ljudi su prenosili iz generacije u generaciju, i oni su došli i do nas. Jer, prije svega, ono što je dobro i korisno nikad se ne zaboravlja.

Pred vama je jedan narodni i veoma efikasni recept za lečenje angine, upale grla i krajnika, koji garantuje brz oporavak, u lakšim slučajevima – za samo 4 sata!

Recept glasi: 80 gr samljevenih sjemenki kima preliti sa 200 ml vode i kuhati 15 minuta. Dobićete gustu rastežuću masu, koja liči na talog kafe. Procijedite i dodajte 50 ml, vode pa ponovo dovedite do ključanja. Skinite sa vatre i dodajte 1 kašiku konjaka (ili vinjaka). Vaš lijek je spreman!

Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku. Već poslije 2 sata bol u grlu će polako nestajati, postaje lakše gutati. Poslije 4 sata možete završiti tretman. Možete piti i duže, u ozbiljnijim slučajevima.

Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu. (uspesnazena.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,