Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rodila, pa postala alergična na vodu: Boli je čak i znojenje

Preuzmite sliku

Sve je počelo dva mjeseca posle porođaja za Cherelle Farrugiu iz Velike Britanije. Ova dvadesetpetogodišnja žena ne može ni da se istušira, a da joj se na koži ne pojavi bolan osip koji uz to i jako svrbi.

“U početku sam mislila da sam alergična na neki kozmetički proizvod koji koristim, pa sam kupila nove. Ali, opet se sve ponovilo. Onda sam mislila da je reakcija takva možda zbog previše tople vode. Kupala sam se i sa flaširanom vodom, filtriranom, ali tegobe nisu prestajale.

Kaže i da je analizirala vodu u kupatilu, ali ništa nije pronađeno. Onda su joj ljekari utvrdili da je alergična na vodu. Stručnjaci kažu da je to izuzetno rijedak poremećaj i da je zabileženo svega 35 slučajeva u svijetu. Uzrok nije poznat, a češće pogađa žene.

  • “Jednog dana možda neću smjeti da pijem vodu. Ne vjerujem da će mi se to dogoditi, ali nikad se ne zna. I ovo je za mene novo stanje koje sam otkrila tek posle porođaja i s time ću morati da živim do kraja života”, napisala je na svom Facebook profilu. (super žena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,