Subota, 27. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Plava Poliklinika: Ispunjavamo zakonsku obavezu redovnog servisiranja i verifikacije medicinske opreme

Preuzmite sliku

PZU Plava Poliklinika, jedna od najvećih privatnih zdravstvena na području BiH, koja od ove godine posluje u svojstvu poslovne jedinice specijalne bolnice Plava Medical Group, izdala je saopštenje povodom objavljene liste zdravtsvenih ustanova iz Sarajeva koje su verificirale medicinsku opremu.

“Pod punom odgovornošću, moralnom i profesionalnom, želimo obavijestiti pacijente da naša zdravstvena ustanova od samog početka poslovanja ispunjava zakonsku obavezu i redovno servisira i verifikuje medicinsku opremu, na svim lokacijama, uključujući i Sarajevo. Zbog toga želimo istaći da je u izlistanom spisku zdravstvenih ustanova koje su izvršile verifikaciju, a koji je objavljen na portalu Klix.ba, greškom verifikacionog laboratorija Verlab izostavljena naša podružnica u Sarajevu, zbog izvršenog pripajanja poliklinike u specijalnu bolnicu Plava Medical group, čije je sjedište u Tuzli. Nakon navedene izmjene, u njihovoj bazi podataka nije naznačena i naša lokacija u Sarajevu, zbog čega nismo izlistani zajedno sa ostalim zdravstvenim ustanovama iz Sarajeva. Tim povodom, uputili smo molbu verifikacionom laboratoriju da izvrši neophodne korekcije i upotpunjen spisak dostavi Ministarstvu zdravstva KS, kako javnost ne bi bila pogrešno informisana.” – istaknuto je iz Uprave Plave Medical Group.

  • U prilog navedenim tvrdnjama govore i objave na zvaničnoj Verlabovoj FB stranici iz juna i oktobra 2021. godine o izvršenoj verfikaciji medicinske opreme u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Time je Plava Medical Group, opravdala status zdravstvene ustanove od povjerenja, koja preko 22 godine brine o zdravlju pacijenata poštujući najnovije medicinske standarde. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,