Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovih šest znakova se mogu pojaviti mjesec dana prije infarkta

Preuzmite sliku

Naučite kako prepoznati simptome infarkta i reagirati, jer vam to može spasiti život, ili možete biti u situaciji da životnom partneru spasite život.

Ovih se šest znakova mogu pojaviti i mjesec dana prije srčanog udara:

1. Umor
Ako se arterije suze, srce prima manje krvi nego što je naviklo zbog čega radi puno teže. To je razlog zašto se osjećate umorno i pospano sve vrijeme.

2. Kratkoća daha
Ako srce dobiva manje krvi to znači da će pluća dobivati manje kisika nego što je normalno. Imate li problema s disanjem, što prije posjetite doktora jer to može značiti kako se približava vrijeme srčanog udara.

3. Slabost
Ako tijelo oslabi tj. osjećate slabost, to je zato što odjednom arterije postanu uske i ne dopuštaju krvi da cirkulira ispravno. Tada mišići ne dobivaju ono što im je potrebno i može se dogoditi da se srušite.

4. Vrtoglavica i hladno znojenje
Slaba cirkulacija krivac je i za to što je protok krvi u mozgu ograničen, a to je vrlo opasno po život. U takvoj situaciji osjetit ćete vrtoglavicu i zbunjenost. Ne ignorirajte ovakve znakove.

5. Pritisak u prsima
Imate li rane simptome srčanog udara vjerojatno ćete osjetiti i nemir u prsima, manju bol ili povišen pritisak. To će biti sve češće kako se bliži dan srčanog udara.

6. Simptomi gripe ili prehlade
Ako se osjećate kao da imate simptome gripe ili prehlade, moglo bi se raditi o najavi srčanog udara u bliskoj budućnosti. Mnogu ljudi koji su preživjeli udar kasnije su rekli kako su nekoliko dana prije imali takve simptome, npr. kašalj, groznicu, pišu 24 sata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,