Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Otečeni zglobovi mogu biti znak srčanih oboljenja, problema s jetrom ili bubrezima

Preuzmite sliku

Nijedna žena nije apsolutno zadovoljna svojim izgledom. Iako genetika određuje oblik tijela do 60% ipak postoji način da korigiraš problematične zone. Ako smatraš da imaš debele zglobove rješenje možeš pronaći u daljem tekstu.

Niko ne želi noge koje izgledaju kao stupovi. No na svu sreću, to je rijetka pojava ako si vitka u ostalim dijelovima tijela. Otečeni zglobovi najčešće su posljedica zadržavanja tekućine u organizmu prije menstruacije. Da bi otkrili prirodu otoka, palcem pritisni zglob – ako se koža brzo vrati u prvobitni položaj onda je riječ o salu.

S druge strane, ako koža na mjestu koje si pritisnula dugo ostane ulegnuta onda se radi ozadržavanju tekućine u tkivu. Stalno otečeni zglobovi mogu biti znak srčanih oboljenja, problema s jetrom ili bubrezima, kao i tromboze. Ako je riječ o zadržavanju tekućine u organizmu, koristi neki prirodni diuretik, primjerice, čaj od peršina i kukuruzne svile ili lijek koji ti može prepisati samo ljekar.

Ako je riječ o masnom tkivu oko zglobova onda će pomoći vježbe: osloni se cijelim stopalom na pod, podigni pete tako da stojiš samo na prstima i zatim ih spusti ponovno na pod. Ponavljaj ovu vježbu od 10 do 15 puta dnevno. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,