Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Opasna infekcija: Zbog gumice za kosu skoro je dobila sepsu i zamalo umrla (VIDEO)

Preuzmite sliku

Žena iz SAD-a primijetila je kvrgu koja je postajala sve veća i crvenija. Dobila je infekciju od gumice za kosu i umrla bi da nije došla na vrijeme u bolnicu

Gotovo svaka žena duge kose često oko ručnog zgloba nosi gumicu za kosu, u slučaju da zatreba. Ali, prema iskustvu Audree Kopp iz Kentuckyja u SAD-u to može biti jako loša navika. Usred selidbe u drugi stan, Audree je primijetila kvrgu na zapešću, ali nije obraćala puno pažnje, mislila je kako je to zbog nošenja kutija ili ugriza pauka. Vrijeme je prolazilo, a kvrga je rasla i postajala sve crvenija.
Imala sreće jer se dosta rano javila u bolnicu, mogla je dobiti sepsu i umrijeti.

Otišla je ljekaru i dobila antibiotike, ali kvrga je postajala sve veća i veća. Uslijedila je i operacija. Njezin liječnik, dr. Amit Gupta Louisville, vjeruje kako su uzrok infekcije bakterije iz gumice za kosu koju je često nosila na ruci, a koje su u tijelo ušle kroz pore i folikule na koži, prenosi WGAL, a na u kratkom videu na njihovoj internetskoj stranici možete pogledati i kako je ta kvrga na ruci izgledala.

– Budite oprezni! Nemojte nositi gumicu za kosu oko ručnog zgloba. To može uzrokovati probleme s kožom i izazvati infekciju, kazao je ljekar i dodao kako je njegova pacijentica imala sreće jer se dosta rano javila u bolnicu. Da nije, mogla je dobiti sepsu i umrijeti. Iako još pod stresom, jer ni u snu nije razmišljala kako gumica za kosu može biti toliko opasna, Audree kaže da je sretna što je živa. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,