Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Namirnice koje će vam pomoći u jačanju imuniteta

Preuzmite sliku

Iako svijetom trenutno hara epidemija korona virusa nagle promjene vremena pogodne su za daljnje razvijanje virusa pa je zato iznimno važno na vrijeme ojačati imunitet, kako biste postali što otporniji na viruse i bakterije te kako biste dodatno ojačali svoj imuni sistem za ostatak godine. 

U tome vam mogu pomoći namirnice bogate vitaminima i mineralima koje blagotvorno utječu na naš imuni sistem, a u nastavku možete pronaći 3 najbolje namirnice za jačanje imuniteta:

Med

Prirodni med prepun je antioksidanata, enzima i minerala, uključujući cink, željezo, kalij, kalcij, magnezij i selen. Sadrži vitamin B6 i tiamin te pomaže u otklanjanju slobodnih radikala iz organizma, s čime poboljšava naš imunitet. U kombinaciji s kurkumom i đumbirom, med je izuzetno moćan prirodni antibiotik.

Kurkuma

Kurkuma je bogata vlaknima, mineralima i vitaminima te ima blagotvorne učinke na stanje našeg organizma. Bogat je izvor fitonutrijenta koja čuvaju naš organizam od upalnih procesa koji nastaju kao posljedica pada imuniteta.

Aloe Vera

Osim snažnog regenerativnog učinka na kožu, Aloe Vera ima izuzetan efekt na balans našeg organizma. Bogata je vitaminima C i E i sprječava dehidrataciju organizma. Osim u obliku gela za njegu kože, aloe veru možete uzimati i kao sok. (Azra.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,