Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nakon filera za bore paralizirano joj pola lica

Preuzmite sliku

Kineskinja starosti 29 godina pretrpjela je paralizu lijeve strane lica nakon injekcije filera za bore u kozmetičkoj klinici.

Ljekari se boje da bi simptomi mogli biti trajni. Gospođa Zhao iz grada Hangzhou otišla 12. septembra u lokalnu kozmetičku bolnicu na postupak kojem se podvrgavala nekoliko puta u prošlosti – injekcije punila za uklanjanje vidljivih bora na licu.

Samo što ovaj put stvari nisu išle tako glatko kao obično. Naime, sedam dana nakon injekcije dermalnih filera, 29-godišnjakinja se probudila s paralizom na pola lica. Usta su joj bila iskrivljena i nije mogla potpuno zatvoriti usta i lijevo oko. Još uvijek nije u stanju pravilno žvakati hranu ili piti tekućinu i mora koristiti slamku, prenosi Oddity Central.

– Svaki dan vidim se u ogledalu s bezizražajnim licem i samo želim umrijeti – rekla je očajna mlada žena za kinesku stranicu GMW.cn.

 • Nakon posjete specijalističkoj bolnici radi pregleda, dijagnosticirana joj je paraliza facijalnog živca odnosno paraliza lica. Nažalost, liječnici nisu mogli reći ženi koliko će vremena trebati da joj se lice vrati u normalu, ako se to uopće dogodi. Proces oporavka može trajati mjesecima, čak i godinama, a također postoji mogućnost da joj se lice nikada neće oporaviti.

  Zhao je rekla kineskim novinarima da je bila redovan klijent u kozmetičkoj bolnici i da je nekoliko puta bila na injekcijama filera. Međutim, kaže, ovaj put zahvate su radila dva ljekara, jedan s kojim je ranije sarađivala, i drugi kojeg nikada nije vidjela. Uvjerena je da je potonji odgovoran za njenu paralizu.

  Mlada žena podnijela je prijavu protiv klinike, nakon što dvije strane nisu uspjele postići sporazum o odšteti. Portparol bolnice rekao je da njena medicinska dijagnoza nije spomenula filere kao uzrok njene paralize lica pa se ne mogu složiti u vezi naknade štete. Žena je pokrenula parnicu protiv bolnice i o tome će se odlučivati ​​na sudu, prenosi Index.hr.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,