Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kako se riješiti pijeska u bubrezima: Prirodni lijek koji svako može napraviti

Preuzmite sliku

Pijesak i kamen u bubrezima jedan su od najčešćih zdravstvenih problema u Bosni i Hercegovini.

Najčešće su uzrokovani vodom i prehranom. Kako bi pokušali izbjeći teške i invazivne metode konvencionalne medicine donosimo vam oprobani narodni recept za topljenje i izbacivanje pijeska i kamenčića.

Sastojci su: 250 grama šećera u prahu, 0.25 l maslinovog ekstra djevičanskog ulja, 250 grama limuna s korom, 250 grama peršinovog korijena i 250 grama meda.

Limun dobro operete. Nakon toga, isijecite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini što sitnije. Korijen peršina ogulite, isijecite na komadiće i sameljite kao i limun. Sve pomiješajte i dodajte med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke miješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Za probleme s pijeskom i kamenčićima u bubregu potrebno je uzimati jednu supenu kašiku smjese ujutro natašte i navečer pred spavanje.

Smjesu je potrebno držati u frižideru sve vrijeme u staklenoj boci jer je kvarljiva. Za rješavanje većine problema s pijeskom ili kamenčićima u bubrezima potrebno je popiti dvije navedene mjere.

Važno je za vrijeme korištenja terapije piti što veće količine tekućina, najbolje destilirane ili prokuhane vode. Napitak je jako zdrav i mogu ga piti i osobe koje nemaju problema s pijeskom ili kamenčićima u bubrezima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje