Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako pobijediti COVID -19? Dokazani proizvodi za poboljšanje imuniteta dostupni na bh. tržištu

Preuzmite sliku

Na tržištu postoji veliki broj preparata koji se koriste za poboljšanje imuniteta, pogotovo u borbi protiv Covid-19 virusa.

Iz tog razloga dr. Jana Šakić želi upoznati javnost, iz niza dobrih preparata sa onim najboljim, što se prema njenom mišljenju u toku pandemije pokazalo najbolje, a to je Zell Oxygen Immunokomplex.

Pojavom SARS CoV 2 virusa koji izaziva vrlo teške kliničke slike, a i drugih infekcija, nameće se potreba da pomognemo našem imunološkom sistemu da se na najprirodiji način izbori sa svim onim što ga narušava.

Sastav Zell Oxygen Immunokomplexa nam upravo to i omogućuje jer u sebi sadrži:

– Beta glukan (900mg jedini na tržištu)

– 17 različitih vrsta voća i povrća

– Antioxidanse C, E, D3 i cijela grupa B vitamina

– Minerale

– Mikroelemente – selen, hrom, cink

– Enzime i koenzime (Q 10, NADH)

– Uz optimalnu koncentraciju aminokiselina, peptida i cisteina

Ovi visokovrijedni sastojci formiraju jedistvenu formulu za poboljšanje opšteg stanja organizma, puno više energije i vitalnosti uz poboljšanje cirkulacije i probave.

 • Da bi ova formula bila u praksi uspješna dr. Wolz je razvio jedinstven postupak za dobijanje ovog preparata koji je u tečnom obliku, što znatno olakšava apsorpciju.

  Ciljno dejstvo Zell Oxygen ostvaruje u ćeliji, a na subćelijskom nivou su  to mitohondrije kao glavne energane same ćelije. U njih se ugrađuju respiratorni enzimi koji ih snabdijevaju neophodnim kiseonikom. Energija jedne ćelije, daje energiju tkivima i organima, pa potom i cijelom organizmu.

  Omogućuje se stvaranje kvalitetnih ćelija bijele krvne loze koje učestvuju u direktnoj odbrani protiv različitih uzročnika kao što su bakterije, virusi i gljivice.

  Upotreba Zell Oxygena u periodu oporavka skraćuje taj period, doprinosi bržem ozdravljenju i doprinosi ekonomskom benefitu (npr. skraćuje odsustvo sa posla).

  Da bi ovo bilo moguće  potrebno je uzimanje Zell Oxygena u dnevnoj dozi 20-30 ml, razblaženo sa  200 ml soka od jabuke, vode ili neke druge tečnosti, u jednoj dozi ili raspoređeno u više doza (po želji).

  U vrlo kratkom periodu osjećat ćete se kao da ste boravili na planini i da ste konzumirali čistu izvorsku vodu.

  Primjena u SARS CoV2 infekciji, čak i kod životno ugroženih pacijenata dali su odlične rezultate mehanizmom koji je prethodno objašnjen.

  Skloni smo da vodimo računa o spoljašnjem izgledu zaboravljajući činjenicu da ljepota dolazi iznutra.

  Evo prave prilike da počnemo ljepotu graditi iznutra. Zdravlje je ljepota.

  Svakodnevno smo zatrpani brojnim informacijama o različitim vrstama probiotika. Moje lično iskustvo sa Darmflorom Dr Wolz nameće potrebu da Vam ga više približim na Vaše lično zadovoljstvo.:

  Ovaj probiotik se sastoji od:

  1. Osam odabranih probiotičkih kultura u koncentraciji od 48 milijardi mliječnih bakterija u preporučenoj dnevnoj dozi (Lactobacillus acidophilus, casei, plantarum, rhamnosus, te Bifidobacterium lactis, bifidum, breve, te Sreptococcus thermophilus).

  2. B1, B2, B6, B12 i 200 mikrograma folne kiseline.

  Kompletan digestivni trakt predstavlja imunološku tvornicu različitih faktora specifične i nespecifične imunosti. Pojedini njegovi dijelovi su kolonizirani različitim vrstama bakterija koje čine normalnu floru digestivnog trakta. Bilo koji faktor ( stres, bakterije, virusi, gljivice, paraziti) može dovesti do narušavanja ove barijere i razvoja ne samo oboljenja digestivnog trakta nego i drugih organa i organskih sistema.

  Da bi smo sve ovo spriječili ili smanjili štetu na najmanju moguću mjeru, Dr Wolz je razvio prirodnu kapsulu koja biološki aktivne bakterije štiti od štetnog dejstva temperature, želučane kiseline i žuči.

  Ovim je omogućeno korištenje ovog probiotika i na putovanjima.

 • Insitut za Preventvnu Medicinu (IPM) Friburg koji je obavio istraživanja, preporučuje Darmfloru za:

  1. Ponovno uspostavljane zdrave crijevne flore

  2. Za vrijeme i nakon antibiotske terapije

  3. Za jačanje prirodne odbrane

  Kapsule se koriste 1-2 puta dnevno

  Kod Kronove bolesti i Uceroznog kolitisa 2×2 kapsule.

  Djeca od 2-10 godina 1-2 kapsule dnevno kapsule.

  Kod  COVID 19 infekcije primjena ovog probiotika dovela je do brzog oporavka digestivnog trakta i znatno bržeg opšteg oporavka.

  U kombinaciji sa Zell Oxygenom pacijenti su primjetili da  se bolje osjećaju, da imaju daleko više snage, samim tim i oporavak je bio znatno  brži.

  Autorica teksta: Dr. Jana Šakić, specijalista infektologije, subspecijalista intenzivne terapije

  (Marketing | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje