Ponedjeljak, 26. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Jeste li znale da pogrešan grudnjak može izazvati otežano disanju, čak i glavobolju?

Kupovina ispravnog grudnjaka podjednako je važan posao, kao i kupovina udobnih cipela ili naočara odgovarajuće dioptrije.

Neodgovarajući brushalter može izazvati crvenilo, otežano disanje, hroničnu glavobolju, ali probleme sa deformacijama samih grudi.

Najbolji grudnjaci samo podupiru grudi, a tokom nošenja ih ne osjećate, jer oni dopuštaju normalno kretanje bez neprijatnih urezivanja u kožu. Tako, iako se veličina može izmjeriti, brojevi se kao i kod odjeće mogu razlikovati od modela do modela i najbolji način kupovine ispravne veličine je isprobavanje.

Prava veličina ne uzrokuje osjećaj zatezanja i neprijatnosti, a podizanjem ruku možete vidjeti da li je brushalter dovoljno čvrst.

Donji rub korpice treba da bude usko uz tijelo, jer on osigurava 80 posto potpore grudima. Ako se bretele urezuju, vjerovatno donji rub korpice nije dovoljno pritisnut uz tijelo pa su one previše zategnute kako bi grudi bile podržane, prenose novosti.rs.

Osobe sa vrlo malim grudima iz medicinskih razloga ne moraju nositi brushalter ako to ne žele, dok ga osobe sa većim grudima moraju nositi zbog zdravlja i sigurnosti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,