Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Eksplodiralo joj oko: Ženu u publici tokom golf turnira pogodila loptica

Corine Remande, 49-godišnjakinja koju je tokom prvog dana golf turnira Ryder Cup američki igrač golfa Brooks Koepka pogodio lopticom u oko, razmatra mogućnost podnošenja tužbe protiv organizatora turnira jer je izgubila vid u oku u koje je pogođena, piše The Guardian.

Koepka je Remande lopticom pogodio u oko kada je njegov udarac kojim se nastojao približiti šestoj rupi odletio u publiku. “Liječnici su mi rekli da sam izgubila vid u tom oku”, rekla je 49-godišnjakinja Agenciji France-Presse.

“Dogodilo se tako brzo, nisam osjetila nikakvu bol kada sam dobila udarac. Nisam se osjećala kao da mi je loptica pogodila oko, no onda sam osjetila kako mi teče krv. Pregled koji sam obavila u petak potvrdio je da mi je desna očna šupljina pukla te da mi je oko eksplodiralo.”

Remandin suprug je potvrdio da joj je vid ozbiljno nastradao. “U najboljem slučaju, mogla bi vidjeti oblike, ali tek nakon što joj se oko oporavi od podljeva”, dodao je.

Američki se igrač golfa vrlo brzo probio do unesrećene Remande te joj se ispričao. “Jasno je da dio krivnje snose organizatori turnira”, rekla je Remande nakon izlaska iz bolnice Croix-Rousse u Lyonu. “Dužnosnici nisu upozorili gledatelje kada je loptica krenula prema publici. Više od svega želim da mi pokriju troškove liječenja kako ne bi došlo do infekcije.”

Remande je na turnir koji se održavao u klubu za golf Le Golf National u francuskom mjestu Saint-Quentin-en-Yvelines došla iz Egipta te je već ranije kritizirala organizatore turnira jer joj se nisu javili nakon što se incident dogodio, piše Daily Mail. Prema dostupnim informacijama, 49-godišnjakinja se u utorak planira konsultirati sa svojim advokatima oko mogućnosti tužbe i traženja odštete. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,