Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dr. Kembel progovorio : Rak je izlječiv i bez skupih farmaceutskih proizvoda!

Na početku svoje akademske karijere, istraživao je dijetetske proteine među djecom sa Filipina i bio je iznenađen otkrićem da postoji visoka povezanost između konzumacije životinjskih proteina i raka jetre.

Bio je još više iznenađen kada je pročitao rad koji su objavili naučnici u Indiji koji su povezali mliječne proteine sa rakom.

On kaže da je to u suprotnosti sa svim u šta je vjerovao do tada.

Jedna od njegovih profesionalnih organizacija je razmatrala da ga izbaci zbog njegovog istraživanja, a nacionalni paneli ga sada ignorišu. Na kraju, Kolin T. Kembel se našao sam na raskršću i pitao da li da nastavi sa poštovanom akademskom karijerom ili da objavi svoja naučna otkrića koja se suprotstavljaju sa ustanovljenim principima ishrane, protivrječe uputstvima vlade, pogrešno su shvaćena u medicinskim ustanovama i opovrgavaju marketinške tvrdnje velikih prehrambenih korporacija.

Kembel kaže da je odabrao istinu.

Profesor iz nutricione biohemije na Kornel univerzitetu, rekao je da je istraživanje dokazalo da konzumiranje životinjskih proizvoda, uključujući meso, ribu i mlijeko, pokreće hronične bolesti i oštećeno zdravlje, predstavljajući veći rizik nego naslijeđe ili okolina.

On je povezao kazein, protein iz mlijeka sa rakom dojke. Njegov životni profesionalni fokus bili su rak i ishrana i Kembel kaže da je globalna i nacionalna borba protiv raka odabrala pogrešnog neprijatelja.

Iako je učen i otmjen, Kembel nije uzdržan. Nestrpljiv je i nabusit. On isključuje sve oblike dijeta poput Atkinsonove, Paolove ili visokoproteinske dijete. Ne podržava proslavljene ljekare koji prepisuju dijete sa divljim lososom, skupim travama i suplementima. On želi zdravlje za sve, a ne samo za one koji mogu sebi da priušte skupe farmaceutske proizvode.

Kolin Kembel opovrgava ljekare kao pouzdane izvore nutricionih savjeta za svoje pacijente. Oni nisu imali nikakvu nutricionu edukaciju u medicinskoj školi i nisu sprovodili laboratorijska istraživanja, prenosi Kurir.

Kembel je međutim, proveo više od pet decenija istraživajući u laboratoriji, što je uglavnom finansirala javnost. Uporan je u tome da javnost mora da zna za njegove rezultate.

On tvrdi da ishrana može da spriječi i izliječi rak kao što može da spriječi srčane bolesti. Po njegovim riječima, ishrana bogata životinjskim proteinima uzrokuje povećanu kancerogenu aktivnost.

Kembel je u laboratoriji dokazao da povećana konzumacija životinjskih proteina aktivira rak, dok smanjena konzumacija detoksikuje rak. Visokoproteinska ishrana povećava replikaciju ćelija i slobodne radikale kiseonika povezane sa rakom i starenjem.

Kembel smatra da same biljke mogu da nam obezbijede sve proteine koji nam trebaju.

Ponašanjem i vaspitanjem, Kembel je ratnik. Odrastao je na mliječnoj farmi u Virdžiniji ubijeđen da mlijeko ima nutritivnu vrijednost. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,