Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čudotvorna biljka: Liječenje uz pomoć nje, višestruko efikasnije od hemoterapije!

Preuzmite sliku

Čaj od maslačka djeluje na rakom zahvaćene ćelije tako da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne “obolijeva“. Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, ima mnogo ljekovitih svojstava, a potrebno ju je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od saobraćajnica i zagađenja.

Iako su naše bake pravile sirupe od cvjetova maslačaka znajući da sadrži mnoge ljekovite supstance, ono što sigurno nisu znale jeste to da korijen maslačka može pomoći oboljelima od raka. Naučnici su, naime, otkrili da korijen ove biljke djeluje „bolje“ od hemoterapije jer ona „ubija“ sve ćelije, a korijen maslačka samo one koje su zahvaćene karcinomom.

 • caj-od-maslacka-1377550153-11680
 • Osim što ima diuretska svojstva, podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje holesterol. Sadrži izuzetno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folnu kiselinu i magnezijum.

  Sadrži i do 535 % potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama. Ali, novija istraživanja bacila su potpuno novo svjetlo na maslačak, prenosi Kurir.

  Na univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je inicijalno istraživanje na Odsijeku za hemiju i biohemiju, a rezultati daju novu nadu oboljelima od raka. Otkriveno je da korijen maslačka efikasno „ubija“ ćelije zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih djelovanja na ostale ćelije u organizmu, objavljeno je na portalu Natural News.

  Bio na samrti, doživio starost

  Čaj maslačka djeluje na zahvaćene ćelije na način da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne „obolijeva“, pokazalo je istraživanje. Zaključeno je da kontinuirani tretmani korijenom maslačka mogu uništiti većinu rakom zahvaćenih ćelija kod oboljelih, a zbog ovih neočekivanih rezultata tim istraživača dobio je dodatnu potporu da nastavi sa istraživanjima ove čudotvorne biljke.

 • maslacak-0416
 • John di Carlo, 72-godišnjak je koji se lično uvjerio u ljekovitost maslačka, prošao je intenzivne i „agresivne“ tretmane hemoterapije u borbi za zdravlje, a na liječenju je bio pune tri godine prije nego su ga ljekari pustili kući da provede “posljednje dane“ sa svojim najbližima. S obzirom na to da su ljekari imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rješenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korijena maslačka kao posljednju slamku spasa. Nakon samo četiri mjeseca, piše Natural News, ovaj čovjek doživio je remisiju bolesti (djelimično ili potpuno povlačenje bolesti)!

  Kako beremo korijen maslačka?

  Korijen maslačka bere se u jesen ili proljeće, kada je sva energija sadržana u korijenu. Maslačak, odnosno korijen maslačka trebamo izvaditi iz zemlje. Poslužite se malom lopaticom za kopanje, te lagano odstranite zemlju oko korijena. Pazite da korijen ostane neoštećen, te da ne izgubi ljekovitu tečnost koja se krije u njemu.

  Korijen vadite na čistim mjestima, koja nisu tretirana raznim hemikalijama, a prilikom vađenja korijenja usmerite svoju energiju na velike i snažnije biljke.

  Kako čuvati korijen maslačka?

  Kao lijek, korijen maslačka se koristi i svjež i osušen. Ako želimo čuvati korijen maslačka potrebno ga je osušiti. Prije sušenja, korijenje treba pažljivo oguliti i izrezati na jednake, manje komadiće. Nakon toga se korijen maslačka suši na svježem vazduhu. Korijen maslačka raširite na podlozi, na suhom i hladnom mjestu sa dobrim protokom vazduha.

  Korijen će se osušiti u periodu od 3 do 14 dana, a prepoznaćete da je osušen kada postane krt pod prstima. Suhi korijen maslačka zadržava ljekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana, uz čuvanje u staklenoj tegli na suhom i tamnom mjestu, piše Source.ba.

  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,