Četvrtak, 28. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Beatuy trend kojeg se trebamo odreći tokom pandemije virusa

Preuzmite sliku

Skratite ih. Važno je da budu njegovani i uredni, a otkrivamo vam zašto dugi nokti nisu dobra opcija u situaciji koja je zadesila mnogobrojne zemlje.

Iz dana u dan dobijamo obavještenja o prevenciji kojih svi treba da se pridržavamo, znatno povećanim mjerama kada je riječ o higijenskim uslovima, ali i o pranju ruku koje je inače neminovno, posebno u posljednje vrijeme.

Ipak, važno je napomenuti i brigu i negu o noktima, naročito o dugim noktima. Ispod noktiju se sakrivaju klice, koje je potrebno temeljno očistiti a ne samo pranjem ruku. Stručnjaci navode da temeljno pranje ruku u 20 sekundi može spriječiti virus, ali to važi za djevojke koje imaju kratke nokte. Sa dugim noktima to nije slučaj i zato se potrudite da detaljno vodite računa o njima ukoliko ne želite da ih skratite, piše cosmopolitan.rs.

Donju površinu noktiju nemojte čistiti šiljastim predmetom jer možete povrediti unutrašnju opnu. Nečistoće mogu izazvati infekcije i to veoma lako, zato makar 20 sekundi posvetite pravilnom čišćenju. Na vlažnu četkicu nanesite malo soda bikarbone i nježno nanesite na područje ispod noktiju, a potom isperite.

Naravno, uvijek perite ruke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,