Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

10 podizača energije koje želite konzumirati

Preuzmite sliku

Jabuka, crvena paprika, voda sa limunom, čaj, špinat, banana, grah, jaja ili jednostavno energetski napitak.

Polako nam dolazi zima, dani su sve kraći, vrijeme tmurnije i hladnije a mi postajemo mrzovoljni, iscrpljeni i bez energije. Donosimo ideje kako povećati energiju a da ne popijemo još jednu šolju kafe.

Svakodnevno se bavimo aktivnostima, radimo, učimo i obavljamo razne aktivnosti koje crpe energiju i izazivaju umor i iscrpljenost, ali nekoliko namirnica nam može pomoći da vratimo energiju i budunost, a da to nije još jedna šolja kafe. Možemo posegnuti i za boljim alternativama kao što su sijemenke tikve, jabuka, crvena paprika, voda sa limunom, čaj, špinat, banana, grah, jaja ili jednostavno energetski napitak koji nam je na dohvat ruke i ne iziskuje kuhanje, pripremanje nego je odmah spreman za konzumaciju.

Jedan energetski napitak pružiće vam jednako energije kao jedna šolja kafe, a pored kofeina sadrži i taurin koji posjeduje antioksidativna svojstva, L-karnitin čija je uloga nosača masnih kiselina koje se sagorijevaju i koriste kao izvor energije, vitamine B skupine koji smanjuju umor i iscrpljenost, te magnezij koji je također izvor energije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,