Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zvanicama poručila: “Ko mi zbog korone ne dođe na vjenčanje, taj za mene više ne postoji”

Preuzmite sliku

‘Potrošila sam na hiljade dolara. Vježbala sam, planirala proračune, izbjegavala svađe u porodici, izrađivala lične poklone…pa ko ne dođe na moje vjenčanje zbog korone, teško se njemu…’

Svi znaju kakvo ‘ludilo’ može žene uhvatiti kad im se bliži dan vjenčanja (nemaju Amerikanci uzalud i naziv ‘bridezilla’), no jedna je mlada u svom ‘ludilu’ otišla i korak dalje pa je zaprijetila prijateljima da ‘za nju više ne postoje’ ako zbog straha od korone propuste njeno vjenčanje, prenosi 24sata.hr.

U svom je postu na Facebooku, koji je podijeljen na forumu Reddita o vjenčanjima, ova Amerikanka naglasila kako ‘neće dopustiti da joj paranoja zbog koronavirusa upropasti njen veliki dan’.

 • – Udajem se za 37 dana, a provela sam 15 mjeseci planirajući vjenčanje – piše ogorčena mlada i nastavlja:

  – Potrošila sam hiljade dolara. Vježbala sam, planirala budžet, izbjegavala svađe u porodici, izrađivala lične poklone, odgovarala na milion e-mailova i popila mnogo vina u kadi. Zbog svega toga želim podsjetiti svoje goste da, ako ne dođu na moje vjenčanje, za mene su mrtvi.

  Ni tu ova ‘bridezilla’ ne staje, pa nastavlja o svom ‘mukotrpnom poslu’ organizacije vjenčanja, objašnjavajući da je i ‘napravila lične poklone, odgovorila na milion e-mailova i popila puno vina u kadi – pa osjeća da je opravdano da svoje goste podsjeti kako je ‘nije briga za virus i njihove strahove’.

  Neki su korisnici Reddita buduću mladu napali nazivajući ju egocentričnom, pa joj je jedna korisnica napisala:

  – I ja bih bila bijesna, ali prokleto razmisli i o drugima malo, ne samo o sebi.

  Druga joj je djevojka, isto buduća mlada, poručila da se ona udaje već 28. marta ove godine i da će, kako kaže, ‘biti potpuno jadni ako neki od prijatelja i članova porodice ne dođu zbog koronavirusa’, ali je dodala i kako razumije da je zdravlje ljudima – na prvom mjestu.

  – I mi bismo radije da naši prijatelji i porodica proslave s nama, ali ne želimo zbog toga rizikovali da se tako poklopi pa da niko od njih tu ni ne bude da nam čestitaju prvu godišnjicu braka – zaključila je djevojka. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,