Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Znate li zašto su banane skoro uvijek pod brojem 1 na vagama u trgovinama?

Preuzmite sliku

Jeste li se ikad zapitali zašto su banane u skoro svakoj trgovini na vagama pod brojem jedan?

Ako jeste, stiže odgovor. Razlog leži u popularnosti i prodaji. Naime, banane su među najprodavanijim proizvodima u trgovinama, kako u velikim trgovačkim centrima tako i u malim lokalnim dućanima. Banane su dostupne cijele godine i uvijek se dobro prodaju, bez obzira na to koje je doba godine, koliko im je cijena skočila i gdje se točno nalazi dućan u kojem se prodaju.

Zbog toga je najpraktičnije dati im tipku broj jedan kako ih kupci ne bi dugo tražili. S tim djelomično ima veze i abeceda, pišu neki mediji, no prednost u ovom slučaju ipak ima prodaja i popularnost tog voća jer, primjerice, ananas ili avokado uglavnom nisu prije banana na vagama.

2013. je američki trgovački lanac Walmart otkrio da su banane najprodavaniji proizvod u njihovim trgovinama. Stranica Science Meets Food piše, prenosi index.hr. da je banana najpopularnije voće na svijetu te da je četvrta najvrjednija prehrambena kultura na svijetu, odmah iza pšenice, riže i mlijeka.

National Geographic piše da banane čine otprilike 75 posto trgovine tropskim voćem te da ih se godišnje pojede više od stotinu milijardi. Ujedno su i voće koje se najviše izvozi u svijetu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,