Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Znate li gdje završava Kineski zid? (FOTO)

Preuzmite sliku

Najveća i najduža kontuinuirana građevina na Zemlji ipak nije vidljiva iz Svemira. Ali zagađenje nad Kinom – jest!

No, nećemo sad o ekologiji, nego o jednoj sasvim zgodnoj triviji, o kojoj vjerojatno niste informirani. Onoj gdje završava jedan kraj Velikog zida…, piše Punkufer.hr.

  • 61016328-kina-zid-beijing-zmaj-putovanje-mongolija
  • Ako ste jednom posjetili Peking, odnosno Beijing, gotovo da ste morali zaviriti i na Veliki, odnosno Kineski zid. E sad, jeste li bili na uređenom, renovinanom, i zlatom obloženom novom dijelu namijenjenom turistima, ili ste sjeli u neki kombi i zaputili se stotinjak kilometara dalje u ruinu, krš i lom – ovisilo je o vremenu, novcu i avanturističkom duhu. Uglavnom – nebo i zemlja, ali da je i jedno i drugo predivno – predivno je.

    Veliki zid ste vidjeli u filmovima, reklamama, serijama, ali vjerojatno niste ni zamišljali da jedan njegov kraj završava u – moru! U mjestu Laolongtou, naime, Kineski zid ulazi u Bohai more. To mjesto se još i naziva “Glava starog zmaja”, jer podsjeća na zmaja koji pije vodu.

  • 61016334-gradina-zid-kamen-istra-monkodonja-blog
  • Tristotinjak kilometara udaljen od Beijinga, Stari zmaj malo pomalo skuplja sve veći broj turista koji dolaze uživati u pogledu na jedan veleban spomenik ljudskoj obrani od neprijatelja, koji nažalost – nije urodio plodom. Dinastije i dinastije su tako u biti gubile vrijeme, jer su Mongoli zaobišli zid i osvojili ih, no zato danas imamo gdje putovati i na što okidati selfieje! Upamtite, Lao Long Tou i dodir Kineskog zida s Pacifikom. Zakon!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: